Hvad Er Webdesign?

D. 17.01.2020
Image:
OM OMS

Et webdesign vedrører utrolig mange ting, og vi vil blot kort gennemgå, hvad et webdesign indeholder.

Hvad er et webdesign? Et webdesign er hele udformningen og opsætningen af en hjemmeside, og det vedrører hele arkitekturen på en hjemmeside. Det er den udsmykning og brugeroplevelse, som du kan se med det blotte øje, men det vedrører også den bagvedliggende kode og software.

Siden internettet blev opfundet er der løbende udviklet en masse forskellige værktøjer til, hvordan man kan lave og optimere et godt webdesign.

W3C står for World Wide Web Consortium, og de har været med til at udvikle nogle standarder for, hvordan internettet er blevet udformet. Nogle af de værktøjer man bruger for at opbygge en hjemmeside kan være HTML, Javascript og PHP.

For at få styr på sit webdesign er der udviklet en masse systemer der bliver kaldt CMS. Dette står for Content Management System. Det kan være programmer som Magento, Joomla, Shopify, og det mest kendte i verden, nemlig Wordpress.

Dette er en software, hvor man kan designe sin hjemmeside, og de hjælper derfor med at lave et webdesign uden, at man nødvendigvis kan finde ud af at kode. Cirka en tredjedel af verdens hjemmeside er blevet lavet i Wordpress, men der er altså også mange andre muligheder for at lave sit eget webdesign.

Det kan være utrolig krævende, hvis man vil lave sit eget webdesign, men det kan også være hurtig og spændende, hvis man ikke har de store krav til, at alt fungerer 100% optimalt. Skal du blot have en personlig branding hjemmeside, vil vi anbefale, at du prøver at finde nogle hurtige page-builders, hvor man kan lave et flot design gratis, inden man betaler for det.

Skal du derimod bruge en webshop eller en stor hjemmeside, hvor det hele dit webdesign bare spiller, kan det være en god idé at hyre en professionel. Vil du vide mere om, hvad dette koster, kan du eventuelt læse vores artikel ? Hvad Koster et Professionelt Webdesign

Vi vil gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Skal du eksempelvis vise dit webdesign fra din gamle computer til dit TV, kan det være, at du skal bruge en VGA til HDMI konverter. Dette kan du finde på avXpertens webshop, samt meget meget mere.


Relaterede indlæg
Der er flere forskellige virksomheder og online hjemmesider, der tilbyder et eller kurser …
Går du med en drøm i maven om at være webdesigner? Så har vi en god nyhed til dig! Du kan …
Webdesign kan være en svær størrelse. Der er uendeligt mange ting, man skal tænke over, hv…
Mange drømmer om at få deres egen hjemmeside, og ikke mindst med en tilhørende webshop. De…
En hjemmeside kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, men den kan altså også være helt gratis…
Kunne du tænke dig at lave din egen hjemmeside? Det kan hurtig blive en dyr fornøjelse, hv…
Der er uendeligt mange måder, man kan lave sit web design på. Arbejder man bare lidt med h…