Hvordan Laver Man Webdesign?

D. 17.01.2020
Image: Canva
OM OMS

Der er uendeligt mange måder, man kan lave sit web design på. Arbejder man bare lidt med hjemmesider, så er man formentligt blevet klar over, at der ligger rigtig meget arbejde i at opbygge en hjemmeside.

Omvendt virker det for dem, der aldrig har gjort mere end at besøge en hjemmeside, både uoverskueligt og nærmest mytisk, hvordan en hjemmeside bliver til.

Det kan da bestemt også være en kæmpe udfordring at lave en hjemmeside fra bunden. Heldigvis har forskellige programmer, skabeloner og softwares gjort det relativt nemt for de fleste at lave en hjemmeside, hvis de ønsker det

Sådan lavet du en hjemmeside i 5 trin

1. Vælg navn og hosting

Det første du skal gøre er selvfølgelig at vælge navnet på din hjemmeside. Desværre må du forberede dig på, at de fleste generiske og letgenkendelige navne allerede er taget. Du bliver derfor nødt til at være kreativ, når du skal finde et navn.

Herudover skal du også vælge en udbyder af hosting, hvor man også køber sit domænenavn.

2. Strukturen

Nu skal du gøre dig klart, hvilken type hjemmeside du vil have. Det er vigtigt at have styr på, hvordan hjemmesiden skal struktureres. Hvordan skal forsiden se ud, hvor mange undersider skal den have? Skal det være en blog, webshop, infoside eller en kombination af de tre?

3. Tema og design

Næste skridt er at vælge et tema. Hvis du virkelig vil have en speciel side, der ikke ligner andres, så kan du lave det meste selv i photoshop. Det er dog både svært og tidskrævende. Alternativt kan du også vælge at købe et tema, hvor arbejdet er gjort for dig, og du kan skal tilpasse de sidste ting.

4. Indhold

Næste skridt er producere det indhold, der skal være på din hjemmeside. Dette kan både være tekst, videoer og grafiske elementer. Ofte vil det overvejende være tekst, der tager lang tid at producere.

5. Publicer

Nu mangler du sådan set bare at gøre dit indhold og hjemmeside offentlig, så dine besøgende kan finde ud af, hvad din hjemmeside tilbyder.

Tak for støtten
Vi siger stort tak til CarSound, der har støttet os i udarbejdelsen af denne artikel.


Relaterede indlæg
Der er flere forskellige virksomheder og online hjemmesider, der tilbyder et eller kurser …
Går du med en drøm i maven om at være webdesigner? Så har vi en god nyhed til dig! Du kan …
Webdesign kan være en svær størrelse. Der er uendeligt mange ting, man skal tænke over, hv…
Mange drømmer om at få deres egen hjemmeside, og ikke mindst med en tilhørende webshop. De…
En hjemmeside kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, men den kan altså også være helt gratis…
Kunne du tænke dig at lave din egen hjemmeside? Det kan hurtig blive en dyr fornøjelse, hv…
Et webdesign vedrører utrolig mange ting, og vi vil blot kort gennemgå, hvad et webdesign …