Disse Fejl Skal Du Undgå, Når Du Laver Webdesign

D. 13.02.2020
Image: Canva
OM OMS

Denne guide er til dig, der er forholdsvist ny inden for webdesign, og gerne vil undgå nogle af de mest hyppige fejl inden for webdesign. Vi har tidligere lavet et indlæg, hvor vi gav vores bedste tips til, hvad man skal gøre. Nu vender vi så bøtten og giver de bedste tips til, hvad du skal undgå.

1. Modstridende farver

Vores første råd til, hvad du skal undgå, når du designer en hjemmeside, er, at du skal undgå meget hidsige og modstridende farver. Det optimale og rigtige er at vælge farver, der supplerer hinanden og indgår harmonisk med hinanden.

Gør man ikke det, så risikerer du, at din hjemmeside er direkte ubehagelig at kigge på.

2. Overdreven grafik

Nu når vi allerede er på det grafiske område, så kan vi lige så godt tage fat i næste punkt om grafik. Du bør undgå at proppe din side med vilde og tunge grafikker, der både sløver siden og gør den uoverskuelig.

3. Dårlig page-speed

Besøgende anno 2020 er enormt utålmodige, og de gider simpelthen ikke vente på, at din hjemmeside kan tage sig sammen til at loade. Blot et par sekunders load-time kan være dræbende for mængden af dine besøgende.

4. For mange reklamer

De eneste, der kan lide reklamer er dem, der tjener penge på dem. Alle andre syntes at de er vildt irriterende. Der er en hårfin balance mellem en acceptabel mængde af reklamer og for mange.

Alle har selvfølgelig forståelse for, at du er nødt til at have nogle reklamer for at tjene penge. Omvendt skal din side ikke være fuldt proppet med reklamer, pop-ups, bannere og reklameindlæg. Sørg for at have en sund og god balance.

5. Dårlig billedredigering

Hvis du bruger hjemmelavede billeder, du selv har redigeret, så sørg for at gøre det ordentligt! Der er intet der siger “amatør” som billeder, der er dårligt redigeret og formateret.

6. Uoverskuelig navigation

Brugervenlig navigation er enormt vigtigt for enhver hjemmeside. Hvis dine besøgende ikke kan finde rundt på siden, så får du nok ikke særligt mange konverteringer ud af siden.

Tak, Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har støttet denne artikel. Hos Wellvita kan du blandt andet købe kosttilskud, der indeholder balancid.


Relaterede indlæg
Der er mange gode videoredigeringssoftware til Windows-platformen, og den bedste for dig a…
Hvis du har en Mac og leder efter en hurtig og nem måde at optage lyd på, så er du kommet …
Decibel er som mange ved den måleenhed som bruges når man måler støjniveau. Men hvordan k…
Lyd måles i noget der hedder decibel, eller forkortet “dB”. Der findes gode grunde til at…
Har du en iPhone men går og undrer dig lidt over om du kan optage kun lyd, uden at skulle …
At vælge mellem Photoshop og Lightroom er ikke ligetil. Nogle bruger faktisk begge progra…